mandag den 5. marts 2018

Nej, nej, nej

Det er simpelthen tarveligt - efter en uge på "kur" har jeg taget et kg på....

Det er jo ikke ligefrem det mest motiverende, men noget af skylden må jeg nok pege i egen retning (må man egentlig ikke altid det?).

Jeg har passet på, men jeg har ikke været på kur og måske må jeg bare erkende, at jeg som kvinde over 50 og i menopause har brug for lidt skrappere tiltag end blot at skære lidt ned på det ene og det andet.

Jeg tror, jeg hopper på 5:2 kuren....

Den er overskuelig
Den er nem
Den er angiveligt godt for meget andet end blot vægttabet

Jeg skal så bare huske at jeg IKKE kan spise præcis som jeg vil på spisedagene, men stadig skal have tanke på, hvad der kommer indenbords.

Så i morgen bliver en :2-dag - skal så bare lige finde på, hvad den skal indeholde rent madmæssigt.

Jamen altså........

6 kommentarer:

 1. nej, man kan ikke spise hvad man vil og det snyder i forhold til kalorierne. Jeg har før haft held med at bruge Madlog, den er hver gang en øjenåbner for mig, fordi jeg mentalt bilder mig ind at ting indeholder færre kalorier end de gør.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i den grad en øjenåbner at tjekke op på hvor mange kalorier der er i de forskellige ting - og det vil for evigt være svært at "forstå" at det lille stykke chokolade svarer til ufatteligt mange gulerødder ;-)

   Slet
 2. Jeg tager næsten altid på når jeg begynder at tænke på vægten. Det må være fordi jeg kommer til at tænke på mad hele tiden ... Det gælder næppe for alle, men for mig er den bedste slankekur at lade være med at tænke på vægten :-) I øvrigt oplever jeg i disse (menopause)år at jeg tager lidt på, men er det ikke nærmest meningen at vi skal det ...?
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke om det ligefrem er meningen, men det er i hvert fald det, der sker for mange af os. Jeg gider bare ikke (mere) topmave fordi jeg har passeret de 50, men så må man jo arbejde for sagen. Du har i øvrigt ret - når man er på kur kører hjernen nærmest nonstop med tanker om MAD

   Slet
 3. Øv, hvor surt.
  Nu er du ikke så gammel endnu, men ny forskning viser, at kvinder på 65+ trives og har det bedste liv ved et BMI på 25-27! Ih, hvor blev jeg glad da jeg læste det :-)
  5:2 er godt at begynde på, og det virker for mange. Det virker også (for mig) med LCHF hele tiden i hverdagen, men det kræver nok, at resten af familien er med på den, for hvem gider lave to slags mad?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en interessant blanding, men det er da værd at prøve, hvis det virker. Foreløbig vil jeg forsøge at holde mig til 5:2. Jeg er ikke sikker på jeg kan overbevise mit indre jeg om at et BMI på 25-27 er godt....heller ikke om 10-12 år

   Slet