torsdag den 15. marts 2018

Gravid som 48-årig - er det OK?

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær meldte i sidste uge ud, at hun venter barn nummer 2.

Fantastisk, skønt, forældre bliver forældre igen og børn bliver storebrødre og et lille nyt liv er på vej.

Men borgmesteren er 48 år...otte-og-fyrre år - Kan man så tillade sig at blive gravid? Er det uetisk? Er det uansvarligt? Var det allerede lidt småskidt, da hun fik den første som 46-årig?

Vel er det da ej - tænk at få den glæde og lykke at opleve (endnu) en mirakel-graviditet, når man har forsøgt så længe.

Alligevel har borgmesteren ifølge sin egen Instagram, modtaget et brev. Hadefuldt. Anonymt. Med grimme ord. Med opfordring til abort.

Føj, siger jeg bare - at det er anonymt, er en ting, at der står grimme ting i det, er noget andet, men at man overhovedet tillader sig at skrive et sådan brev, er mig ubegribeligt.

Jeg er sikker på at det lille nye menneske får et fantastisk liv og jeg er sikker på, at man, hvis man får børn sent, sikrer sig, at der er et netværk, der kan træde til og hjælpe, hvis uheldet er ude og man bliver syg eller går bort "før tid". Og hvad er det lige "før tid" så er?

Men en gennemsnitslevealder på 83 for kvinder, vil "babyen" trods alt være 35 når den mister sin forælder, så mon ikke det går, hvis man ser statistisk på det.

Statistik kan man ikke bruge til meget - jeg burde - statistisk stadig have haft min mor eller min lille dreng, som døde af en så sjælden lidelse, så det statistisk burde have ramt naboen eller en kvinde i den anden ende af verden.

Så herfra skal lyde et stort til lykke til den vordende mor - sikke en gave I har på vej


6 kommentarer:

 1. Det er altid dejligt når nyt liv kommer til verden, synes jeg. Og så længe kærligheden er til stede, er alle slags familier gode for børn. Synes jeg, i hvert fald.
  Jeg vidste ikke at du engang har mistet et barn. Det gør mig ondt. Det har jeg selv, og jeg ved at det er det værste man kan komme ud for.
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er helt enige. Og ja, vi er desværre med i "klubben", der har mistet et barn. Vi mistede vores lille dreng i 23. uge for ca. 13 år siden. Jeg husker godt, at du mistede din søn, frygteligt. Tanker tilbage til dig

   Slet
 2. Det må folk helt selv om, det er dejligt for hende, og hun var bare så glad for den graviditet, kunne man se i interviewet. Det er da klart bedre med ønskebørn hos 'gamle' forældre, end det er er med uønskede graviditeter hos alt for unge.
  Til gengæld synes jeg man skal huske på, at det ikke er en menneskeret at få børn, og jeg er imod, at samfundet ofrer rigtig mange penge på at hjælpe kvinder til at blive gravide. Det må man altså selv betale for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og vi er også helt enige - også ift at hjælpe med graviditeter. Det er bare så ømfindtligt et emne, som man nok ikke finder mange politikere, der vil tage fat om. Og jeg har jo mit på det tørre med de mange børn, men havde vi ikke kunnet få nogen, havde jeg ikke forventet at samfundet skulle betale for det.

   Slet
 3. Ønske børn er altid velkomne, det giver da håb til mig.... jeg kan nå det endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis, ønskebørn er altid velkomne - håber, du når det, hvis det er det du ønsker :-)

   Slet