torsdag den 1. marts 2018

Brok-advarsel!

Jeg tager dagligt toget - Jeg kunne skrive side op og side ned om elendige DSB, men det må blive en anden dag.

I togene findes bl.a. stillekupéer og her kommer spørgsmålet til 100.000 kr så : Hvor stille skal der være i en stillekupé?

Jeg synes der skal være meget, meget stille.....

Jeg sætter mig derind fordi jeg ikke gider have en masse larm, men dag efter dag sker det samme: Larm - ikke larm som inde i en af de store kupeér, men sådan smålarm.

Et headset, der er skruet op for fuld styrke - ja, personen har headset på, men alle kan høre musikken (og personen får helt sikkert Tinnitus meget snart). Hvis man påtaler det får man beskeden "Jeg har headset på".

En der spiser McD-mad og knitrer løs med poser (hvad laver sådan en gang mad i øvrigt i et tog? Ingen dør vel af sult mellem Kbh og Helsingør??). Eller den sunde version - gulerødder - gnask, gnask, gnask....i det mindste stinker gulerødder ikke på samme måde som burger og fritter.

Der er stort set altid en, der får et opkald (med lyd), tager telefonen og siger "Nej, jeg kan ikke tale, jeg er i stillekupe..." og herefter fortsætter samtalen fordi det kun lige er om manden skal købe kartofler, om datteren skal tage cykelhjelm på osv osv.

Men de værste er nok de ældre mennesker - gerne et ældre ægtepar - som sandsynligvis sætter sig i stillekupéen fordi der er....stille og så begynder de at snakke sammen. Med den der høje teaterhvisken, fuldt bevidste om at de er i stillekupéen, så derfor HVISKER de. Ofte er der nogen, der påtaler det, så er der ro i 30 sekunder og starter det igen. Faktisk mere irriterende end hvis de bare talte almindeligt sammen.

Eller hvad med ham ovre i hjørnet, der snorker som en bjørn....den hører virkelig til de humoristiske. Tænk at være så træt, så man falder i så dyb søvn i et tog OG snorker så højt. Det er da på en eller anden måde underholdende ;-).  Måske er den dåseøl, der står på bordet foran ham medvirkende til den dybe søvn.....har set manden flere gange og mønstret er det samme.

Forleden var der en dame overfor mig, der fik i omegnen af 30 sms'er på turen - hun havde ikke slået lyden fra, så hver gang, hun fik en sms sagde det "pling" og damen sukkede højlydt over at hun igen-igen fik en sms. Blev faktisk i tvivl om hun vidste, at man kan slå lyden fra.

Nogle dage er man heldig, så er der helt stille - nærmest som en pagt, er alle stille lige indtil mappe-dyret kommer ind på Hellerup og hiver computeren op og klasker løs i tastaturet. Nok ikke noget, man ligefrem kan brokke sig over, men der er intet, der larmer så meget som et tastatur i en stillekupé, jeg siger det bare!!

Hvis du holdt ud hertil, så tak - det er nogle gange meget rart lige at få lukket lidt galde ud
Kys det nu, det Satans liv.........
8 kommentarer:

 1. Rart at komme af med de frustrationer en gang i mellem.
  den med maden er je gikke helt lige så irreteret over, kan jo være den spisende skal videre og ikke kan spise andre steder end toget.. den situation har jeg selv været i.... og så skal blodsukkeret are op i en fart.
  specielt musiker og tastaturet kan dog irretere mig.
  Og tlf, selvom jeg har været skyldig i at tage den af vane, men får dog 99% af tiden slået lyd fra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep - nogle gange skal det ud :-). Ikke at alting var bedre i gamle dage, men i dagens Danmark kan folk kan jo ikke gå fra A til B uden vand, en kaffe og måske lidt mad. Er det pga travlhed eller egentlig bare en dårlig vane? Jeg tror faktisk mest det er det sidste (og tænk hvad de bruger af penge på to-go mad)

   Slet
 2. Nu kører jeg aldrig i tog. De findes nemlig ikke her hvor jeg bor og arbejder, men jeg kan sagtens følge dig. Men man kan da sige du får en masse underholdning med på vejen,

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep masser af underholdning - noget sjovere end andet ;-)

   Slet
 3. I stillekupeer skal der være stille. Punktum. Dit brokkeri er helt i orden og forståeligt.
  I England tager vi altid en stillekupe og der bliver det overholdt, heldigvis - der er åbenbart mere disciplin end i DK.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på, der er mere disciplin i England end her i landet :-)

   Slet
 4. Jeg var i stillekupe både lørdag og søndag - fra Køge til København, og jeg sendte dit indlæg en stor tanke.
  I '"min" kupe var der det klaprende tastatur og en mand, der spiste slik meget højlydt. Teaterhvisken var der også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha-ha - ja, velkommen til min verden :-))

   Slet