lørdag den 19. december 2015

Nu' det jul igen og nu' det jul igen......

Efter børnene er blevet voksne eller i hvert fald tæt på voksne bliver jeg hvert år overrasket over, at det pludselig er jul.

Det var nemmere, da de var små og vi "startede" julen i oktober, når vi fandt de første honningkage-hjerter hos bageren. Dengang der var masser af julearrangementer med æbleskiver, gløgg, juleteater, julebanko, julefester i børnehaven, skolen, fritidshjemmet, spejderne, danseskolen, gymnastikforeningen, golfklubben og hvad ved jeg....nu er de alle store og der er ingen julestress over at skulle være flere steder på samme tid. Faktisk skal vi slet ikke noget som helst julet med dem udover det, der er arrangeret i familiens skød.

Det er underligt, og jeg mindes med glæde tiden med de små børn, der glade sad og klippede og klistrede, formede mystiske marcipanfigurer og var med til at bage tommetykke småkager med flot glasur på.

Men hver ting til sin tid - nu er der ro på og tid til fordybelse på en anden måde. Noget vi også nyder, for vi ved jo at før eller siden, er der igen småbørn i familien og vi (jeg!) kan igen få lov til at klippe og klistre, lave marcipanfigurer og bage småkager.

Om 5 dage er det jul og jeg vil nyde de næste dage, nyde at gaverne er i hus, at julesmåkagerne er spist og jeg kan hygge med at bage lidt flere.

2 kommentarer:

 1. Nemlig: Alting har sin tid.
  I er nu næsten nået 100 % ind i jeres tredje alder, som jeg kalder den, hvor børnene er flyttet hjemmefra, men hvor man endnu ikke kan kaldes ældre og da slet ikke gammel (sjovt, at man er ældre som 'gammel' end som 'ældre' ;-) )
  Den fjerde alder er den, John og jeg er i nu, som ikke længere i arbejde og med børnebørn.
  Jeg har nydt den lange pause fra småbørnssyslerne - og I har oven i købet haft fire gange så mange som mig :-)
  Småkager er der dog altid blevet bagt ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er på vej og vi er ved at vænne os til tanken om at bo "alene" - yngste er dog kun lige startet i gymnasiet så der går nok 3-5 år før vi igen bare er 2. Småkager er vigtige, uanset om der er børn - her er man bare nødt til at bage af flere omgange, fordi de på mystisk vis forsvinder, når de er lagt i dåserne ;-)

   Slet