søndag den 25. februar 2018

Fra på mandag.....

Min blog startede egentlig som en slankeblog for over 10 år siden.

Jeg tænkte dengang, at hvis jeg skrev ned, så ville det være nemmere, men nu sidder jeg her 10 år senere og vejer det samme som dengang OG har det samme ønske om at tabe de der 8-10 kg, selvom 5 kg sagtens kunne gøre det.

Jeg har været dernede - faktisk tabte jeg 13 kg i forbindelse med sygdom, men det er en forkert måde at tabe dem på og så snart jeg var rask, råbte min krop på næring, som den selvfølgelig fik. Og 1-2-3 så vejede jeg det samme igen, selvom jeg havde mange tanker om at NU ville jeg holde vægten, spise sundt, dyrke motion osv.

Fra på mandag er nærmest blevet en joke herhjemme, for nærmest hver uge tænker jeg, at fra på mandag sætter jeg ind.

Måske er det ved at være tid til at erkende, at min vægt faktisk er fin, at jeg faktisk på ingen måde er overvægtig, men måske nok bare kunne have gavn af at stramme lidt op hist og pist.

Det er mærkeligt for mit jeg tænker stadig på mig som den her pige/kvinde på 178 og 54 kg, men det er altså 30 år siden, det var en realitet. Underligt som ens selvbillede ikke kan ændre sig, bare lidt, med tiden. Eller min sunde fornuft kan sparke ind, at jeg jo altså ikke er 20 år længere og i øvrigt har været gravid og født en hulens masse børn.

Nå, men jeg vil stadig gerne smide min muffintop, så vejen frem må være motion i lidt mere rå mængder end hidtil.

Iøvrigt er det slet ikke min skyld, at jeg ikke taber mig...det er børnenes skyld - det er dem, der gerne vil have slik og kage og så ligger det der og kalder på mig :-))))

Vi kender vist alle den her ;-)

8 kommentarer:

 1. Fra på mandag er et mantra, mange af os kender. For 35 år siden besluttede jeg mig til at jeg aldrig mere ville på kur. Skulle jeg tabe mig måtte det ske med motion og nedjustering af de usunde vaner. I mange år gik det fint, men efter jeg kom i overgangsalderen og især efter er der sneget sig 5-7 kilo på, og jeg har aldrig været så slank som dig, så det mærkes på maven. Og det irriterer mig, men jeg holder fast i, at det må være de usunde vaner og motionen, der skal fifles med. Pøj pøj med motionen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja overgangsalderen er lige en streg i den regning. Selvom jeg har været tynd, har jeg også altid haft topmaven. Selv da jeg som ung dyrkede motion 5-6 gange om ugen, men det er vist det vores mænd kalder kvindelige former :-)

   Slet
 2. Pøj pøj

  Jeg finder det selv svært, og endnu sværere efter jeg var syg, fik noget medicin som nok var medvirkende til øgetvægt. Burde tabe en nogle kg.... det føles som mange, men det mest fordi jeg har vejet alt for lidt (uden at prøve på det)
  Tror også det de dårlige vaner, de nemme løsninger og så jævnligt lidt mere bevægelse som vil være løsningen.
  Jeg er holdt op med at veje mig, jeg vil bare have det godt i min krop.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis - det gælder om at have det godt i sin krop. Uanset om vægten (eller ens omgivelser) siger det ene eller det andet. Og velkommen til bloggen her :-)

   Slet
  2. Tak
   Ja så det bare at nå der til... men det tror jeg måske er nemmer end at blive som da man var 20.... specielt fordi jeg var for tynd som 20 årig.

   Slet
 3. Og de kommer snigende, gør de der ekstra kilo, med årene. For nogle går det hurtigere end for andre, og du hører vist til de langsomme, hvilket må være rart, lige hvad vægtstigning angår :-)
  Det er vildt svært at tage sig sammen til at gøre noget, men det føles rigtig rart, når det så alligevel lykkes!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har altid passet på - hvis der kom nogle kg på tabte jeg dem igen, da min mor var lidt overvægtig. Husker hvordan jeg som ung pige var så bekymret for om hun ville dø af en hjerte-kar sygdom. Kan huske at min mor sagde, da jeg havde født den første og taget 5 kg på, at det var da meget godt, men 5 x 4 bliver jo altså 20 kg og så tilsat lidt ekstra kunne det jo hurtigt blive til en del. Det lyder som om du har taget dig sammen og tabt dig? Det er da superflot (hvis det er tilfældet og det var nødvendigt ;-)

   Slet
 4. Hvor sjovt, Moster Tulle. Jeg fandt ved et tilfælde din blog igen. Jeg læste med for 10 år siden og jeg kan huske det handlede om din slankekur. JEG var også på kur for 10 år siden og er et stadig - og jeg har heller ikke tabt mig en pind :-D

  SvarSlet